Kennisbank

Nieuws

Mijlpaal voor E-Fiber

Frank
13 november 2020

Naast KPNNetwerkNL en Delta Fiber Networks maakt ook netwerkbeheerder E-Fiber behoorlijke stappen met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. Het bedrijf heeft ondertussen de mijpaal van honderdduizend,op glasvezel, aangeslotenadressen ("homes passed") door heel Nederland bereikt. Daarnaast heeft het bedrijfnog eens honderdduizend adressen inde werk/projectenportefeuille.

De ambitie van E-fiber is omeen stevige nummer drie van de Nederlandse "glasvezel internet markt" te zijn, hetgeen zo steeds dichterbij komt.In 2020 zullen waarschijnlijk vijftigduizend adressen door E-Fiber op het netwerk worden aangesloten. E-Fiber zou dit aanlegtempo graag nog wat opvoeren.

Verdere groei

E-Fiber wil graag verder groeien en voert daarom ook doorlopend gesprekken metgeïnteresseerde gemeenten. Hierdoor staat een verder gebiedsuitbreiding al op de rol. Doordat E-Fiber niet alleen de kernen aansluit, maar ook de buitengebieden weten steeds meer gemeenten het bedrijf te vinden. Dit is nl iets dat iig KPNNetwerkNL niet doet.

E-Fiber Netwerk

Het glasvezelnetwerk van E-Fiber is een open netwerk. Hierdoor is het in principe voor alle providers mogelijk om hun diensten te leveren over he netwerk. Momenteel leveren niet in alle E-Fiber gebieden dezelfde providers. Providers die veelal leveren zijn iig:Tweaken het nieuwe Freedom Internet.

Gemeenten met een E-Fiber glasvezelnetwerk
Gemeenten met een E-Fiber glasvezelnetwerk
vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.