Kennisbank

Nieuws

Laat de aanleg van glasvezel te lang op zich wachten?

Frank
8 maart 2017

De afgelopen jaren is er veel lawaai gemaakt om de aanleg van glasvezel. Glasvezel was dan ook de toekomst met beloofde snelheden tot wel 1000 Mbps up én down.

Onder leiding van het bedrijf Reggefiber werden in redelijk tempo drpen en steden aan gesloten op het netwerk van de toekomst. Om eea rendabel te houden werden de buitengebieden echter overgeslagen.

Het bedrijf CIF heeft zich nu gericht op deze buitengebieden en de aanleg van een glasvezelnetwerk tot aan de deur.

De laatste tijd echter heeft de techniek op andere gebieden, zoals draadloos (4G/5G) internet en het huidige DSL-netwerk, niet stilgestaan.

Nu er dan ook eindelijk in een aantal buitengebieden glasvezelinternet lijkt te komen, rijst dan ook de vraag of de techniek van glasvezel niet al achterhaald is.

In Barneveld heeft daarom het CDA ook vragen gesteld over de termijn waarop de buitengebieden dar aangesloten gaan worden, tevens willen zij dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van andere internetoplossingen.

Ondanks de dreiging van oa het draadloze internet blijven de mogelijkheden van glasvezel toch wel erg groot. Tot in woningen en bedrijven worden nu al snelheden geleverd van 1000Mbps/1000Mbps. De ontwikkelingen hier staan echter ook niet stil en en er zijn dan ook al test gedaan met snelheden die een veelvoud hiervan zijn.

Een kwestie van tijd dat dit ook daadwerkelijk de markt op komt?

Controleer het hier.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.