Kennisbank

Nieuws

KPNNetwerkNL zet gas op glasvezel aanleg

Frank
24 november 2020

De afgelopen jaren heeft KPNNetwerkNL vooral geïnvesteerd in de verbetering van het DSL-netwerk.

Onder andere door de druk van de Gigabit ontwikkelingen en toepassingen van VodafoneZiggo had KPNNetwerNL, destijds nog Reggefiber, in de jaren 2013 en 2014 behoorlijk de vaart in de aanleg van haar glasvezel netwerk, daarna liep deze aanleg wat terug.

In de jaren 2018 en 2019 ging de rem bijna helemaal op de aanleg van het nieuwe glasvezel netwerk en de focus meer op de verbetering van het bestaande DSL-netwerk. Op het gebied van glasvezel werden eigenlijk alleennog nieuwbouwprojecten aangesloten.

Met de druk van Delta Fiber, E-Fiber en meerdere lokalere glasvezelnetwerkenwordt de druk op KPNNetwerkNL om glasvezel aan te leggen weer groter. In 2019 werd er door het bedrijf dan ook al een aankondiging gedaan dat de focus weer meer naar glasvezel verschuiven zou.

Verdubbeling in 2025

Vanaf 2019 is de aanleg van het glasvezelnetwerk dus weer wat op gang gekomen bij KPNNetwerkNL. De doelstelling die het bedrijf nu heeft is om in 2025 een verdubbeling van het aantal huisaansluiting te hebben. Dit wil het bedrijf gaan doen door 500.000 woningen per jaar van glasvezel internet te voorzien.

Het bedrijf trekt hiervoor dan ook de portemonnee; 1,4 miljard Euro staat hiervoor ter beschikking.

Overname geruchten

Of deze nieuwe doelstelling te maken heeft met de overname geruchten omtrent KPn is niet geheel duidelijk. Naar zeggen heeft de Zweedse investeringsmaatschappij EQT een bedrag van zo 11 miljard Euro over voor de overname. EQT is bijvoorbeeld ook de eigenaar van Delta Fiber en Caiway.

Voorlopig zegt KPN dat ze een gezond bedrijf zijn en geen interesse hebben in een overname. Tevens zal de ACM hier goed naar moeten en willen kijken. De tijd zal het leren.

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.