Kennisbank

Nieuws

Internet in het buitengebied via combi DSL en 4G

Frank
13 maart 2017

In Nijkerk start KPN vanaf deze maand met een test van een combinatie van DSL met 4g "back-up". Dit houdt in dat als het DSL signaal niet meer toerekend is, het 4G signaal bijgeschakeld wordt. In de test wordt het standaard modem van KPN ( de Experiabox) gecombineerd met een een LTE (4G) modem.

Internet Buitengebied 4G, hét alternatief van KPN voor buitengebieden waar slecht/traag vast internet aanwezig is, zal als product blijven bestaan.

Voordeel combinatie DSL met 4G

Het grote voordeel is dat met deze combinatie ook het tv-signaal aangeboden kan worden. Dit is (nog) niet mogelijk via het 4G internet voor het buitengebied van KPN. In dat geval moet de consument nog een aparat abonnement afsluiten met een schotel antenne of Digitenne van KPN.

Providers met 4G internet voor thuis

4G internet op je mobiele telefoon is voor de meesten onder ons al wel een standaard geworden. Voor thuis wordt normaal gebruik gemaakt van het DSL-, kabel- of glasvezelnetwerk om internet te krijgen. In het buitengebied is dat echter vaak nog niet toereikend of zelfs niet mogelijk. Om deze huishoudens toch een (snellere) internet verbinding te geven is KPN in 2015 gestart met "Internet Buitengebied 4G".

Een andere provider die hier op in is gespongen is T-Mobile. Zij bieden nu drie 4G voor Thuis pakketten aan, zodat ook huishoudens in het buitengebied een snellere internet optie hebben. Ook bij T-mobile is het helaas (nog) niet mogelijk om Tv-diensten bij het pakket in te ontvangen.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.