Kennisbank

Nieuws

Initiatief Glasvezel buitengebied Putten

Frank
26 mei 2011

In Putten kan men zich aanmelden voor een aansluiting op glasvezel. De betreffende providers doen veel moeite gedaan om de benodigde 30% te halen. Bewoners van het buitengebied van Putten kunnen zich helaas niet aanmelden. Het aansluitgebied is beperkt tot de bebouwde kom van Putten. De kosten van de aansluiting in het buitengebied zijn hoger omdat de huizen verder uit elkaar staan.

Enkele bewoners van het buitengebied hebben besloten om te onderzoeken of er ook voor het buitengebied van Putten mogelijkheden zijn een aansluiting op het glasvezelnetwerk te krijgen. Zij hebben zich verenigd in de Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Putten. Het doel van de initiatiefgroep is eerst te inventariseren hoe groot de belangstelling in het buitengebied is. De eerste signalen zijn positief. Als de belangstelling groot genoeg is zal er onderzocht worden of Glashart bereid is ook het buitengebied van Putten van glasvezel te voorzien.

Een aansluiting op glasvezel is voor bewoners van het buitengebied heel interessant. Kan men in de bebouwde kom internetsnelheden tot tientallen Mb’s halen, in het buitengebied moeten velen het doen met maximaal 1Mb. In de bebouwde kom is tv via kabel beschikbaar. In het buitengebied kan men het tv signaal ontvangen via schotel of digitenne. Beide signalen zijn onderhevig aan weersinvloeden. Voor bellen via de ADSL verbinding is deze verbinding in het buitengebied vaak niet snel genoeg. De conclusie is dan ook dat bewoners van het buitengebied voor ongeveer dezelfde kosten meer kwaliteit zouden kunnen ontvangen als glasvezel beschikbaar zou zijn. De initiatiefgroep vraagt via huis-aan-huis folders aandacht voor dit initiatief.

U kunt zich aanmelden via de website www.glasvezelbuitengebied.nl. Op deze website vindt u ook informatie over glasvezel en de providers die diensten over glasvezel aanbieden. Ziet u de voordelen nu nog niet, informeert u dan eens naar de verwachte mogelijkheden voor de toekomst.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.