Kennisbank

Nieuws

Hogere snelheden over glasvezel-, kabel- en DSL-netwerken

Frank
6 maart 2019

1Gbps glasvezel internet

Met het in gebruik nemen van de PON-techniek (van Nokia) op het netwerk van KPN NetwerkNL komen er vanaf eind dit jaar internetsnelheden van 1Gbps down en up beschikbaar voor steeds meer mensen. Deze snelheden worden nu in bepaalde gebieden al geleverd door Tweak en Delta, maar waren over het glasvezelnetwerk van Reggefiber (KPN NetwerkNL) via de standaard daarin geplaatste apparatuur nog niet mogelijk.

1Gps kabel internet

In 2020 gaat VodafoneZiggo beginnen met het uitrollen van de DOCSIS 3.1 techniek op haar kabelnetwerk. Te beginnen in Utrecht. HIermee worden ook over dit netwerk internetsnelheden van 1 Gbps mogelijk. Momenteel maakt Delta al (deels) gebruik van deze techniek in haar levergebied in Zeeland.

200Mbps of 400Mbps snelheid over DSL?

Momenteel is KPN al bezig met de uitrol van PON-techniek op haar DSL-netwerk Hiermee worden downloadsnelheden tot (ruim) 200Mbps (KPN en XS4All) mogelijk. In de loop van het jaar test KPN echter verder met deze techniek in combinatie met pair bonding techniek. Hierdoor zouden uiteindelijk snelheden van ruim 400 Mbps haalbaar moeten zijn.

Om te kijken welke snelheid bij jou al mogelijk is kun je uiteraard even onze uitgebreidepostcodecheck en vergelijking doen.

Met alle huidige netwerk-, prijs- en snelheids-ontwikkelingen sowieso een goed idee om regelmatig een postcodecheck te doen.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.