Kennisbank

Nieuws

Heeft Ziggo juist baat bij glasvezelfocus KPN en T-Mobile?

Frank
10 juli 2020

WFA-besluit

WFA-besluit is kort voor Wholesale Fixed Acces - besluit. Met dit besluit wilde de ACM de netwerken van KPN-koper en glasvezel én de kabelnetwerken van oa Ziggo reguleren of te wel verplichten dat deze netwerken open zijn voor andere aanbieders.

Nu waren de netwerken van KPN al open maar het netwerk van Ziggo niet.

Bovenstaand besluit is echter door de rechter van tafel geveegd omdat de rechtbank vond dat onvoldoende aangetoond was dat KPN en Ziggo een aanmerkelijke marktmacht hadden. WFA-besluit van de baan zou je zeggen dus. Echter..

Europese regelgeving

De Nederlandse overheid heeft recent versneld Europese regelgeveing overgenomen die het makkelijker maakt om vaste netwerken te reguleren. Zo hoeft er niet meer aangetoond te worden dat er sprake is van aanmerkelijke marktmacht. En aangezien dat het argument was dat van tafel werd geveegd waardoor de wetgeving niet doorging...

Bedreiging of kans voor Ziggo?

Het is nu de vraag of dit nu een bedreiging of juist een kans is voor Ziggo.

Waarom? Aangezien providers als KPN, T-Mobile, Caiway, Delta, Xs4All, Online allemaal de focus hebben op de aanleg van glasvezel netwerken en/of het aanbieden van internetpakketten over deze netwerken, is het nog maar de vraag of er wel meer partijen willen leveren over het kabelnetwerk van ZiggoVodafone. Misschien YouCa dat juist hierop wilde inspelen?..En dat terwijl het glasvezelnetwerk van KPN dus wel opengesteld zal moeten worden.

Wens van de Consument

Of het ook de wens van de consument is dat Ziggo als enige zal blijven leveren over het kabelnetwerk is natuurlijk maar de vraag. Wij denken dat het voor de consument toch wel fijn is om een keuze te hebben. Nu ligt er vaak naast het kabelnetwerk van Ziggo al het DSL-netwerk van KPN, dat ook steeds stabieler en sneller wordt met de nieuwe technieken, of het glasvezelnetwerk van KPN, T-Mobile of DeltaFiberNetworks.

Wat ons betreft is er (bijna) altijd een internet provider keus dus voor de consument!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.