Kennisbank

Nieuws

Glasvezel in Apeldoorn op losse schroeven

Frank
21 september 2012

Het ziet er naar uit dat Apeldoorn niet voorzien zalworden van een supersnel toekomstbestendig glasvezelnetwerk. Reggefiber, het bedrijf verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in denieuwbouwwijk Zuidbroek , dreigt voor de rest van Apeldoorn de stekker eruit tetrekken.

Eind 2011 kreeg een groep enthousiaste Apeldoorners het idee dat Apeldoorn niet achter mochtblijven in de uitrol van glasvezel, en Apeldoorn klaar was voor een volgende generatiecommunicatie en media netwerk. Om dit onder de aandacht van de inwoners van Apeldoorn tebrengen werd de initiatiefgroep FiberApeldoorn opgericht. Met het Rijssense bedrijf Reggefiber,dat naast de Apeldoornse wijk Zuidbroek ook Amersfoort, Deventer, Twello en andere omliggendeplaatsen heeft voorzien van glasvezel, werden er verregaande gesprekken gevoerd om glasvezelnaar geheel Apeldoorn te halen. Door de initiatiefgroep werd een drukbezochte site opgezet, diverse keren is er in de media aandacht geweest, contacten in de politiek werden gezocht. Erwerd zelfs concreet over een eerste wijk gesproken, waar verdere uitrol zou plaatsvinden.Reggefiber en Apeldoorn leken er klaar voor te zijn.

Nu, in het najaar van 2012, lijkt dat echter allemaal verspilde energie. Reggefiber lijkt het project,volgens eigen zeggen vanwege financiële onzekerheden in de markt, in de ijskast te gaanleggen. Eerder al werd het toegezegde project “Schatkamer van Zuid” afgeblazen. Reggefiber wijst hier op de tegenvallende hoeveelheid woningen en de aanwezigheid van een eerdereglasvezel tot in de wijk proef van KPN in 2009 in Apeldoorn-Zuid. Vreemd genoeg gaat Reggefibergewoon verder met de aanleg van glasvezel in andere plaatsen in Nederland en zelfs in dorpenrondom Apeldoorn (Vaassen, Epe, Oene en Emst).

FiberApeldoorn is teleurgesteld dat Reggefiber zo plotseling middels een e-mail de stekker uitApeldoorn getrokken heeft en zo met het initiatief en de initiatiefgroep omgaat. Wij vragen ons af of’de markt’ de werkelijke reden is, gezien de eerder genoemde projecten wel doorgaan.De hoop van de initiatiefgroep is nu gevestigd op de Apeldoornse politiek en andere glasvezelaanleggende partijen zoals investeringsfonds CIF. Als er nu niet voor glasvezel gekozen wordt zaldat gevolgen hebben voor bedrijvigheid, huisvesting, zorg op afstand en technologischevooruitgang. Uit de vele reacties die wij kregen bleek dat er zeker animo was voor glasvezel in geheel Apeldoorn. Door he t uitblijven van concurrentie zal er ook geen prikkel zijn voor UPC enKPN om de prijzen te verlagen en het netwerk te verbeteren.

Op de websiteis alles te vinden over glasvezel in Apeldoorn.

Bron: Apeldoorndirect.nl

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.