Kennisbank

Nieuws

Glashart Media gaat BBC uitzenden

Frank
1 februari 2011

BBC zenders per juni 2011 beschikbaar op Glasvezel via Glashart Media


Glashart Media, onderdeel van Reggefiber, en BBC Worldwide Channels hebben 18 januari j.l. in Nederland een belangrijke distributieovereenkomst gesloten.

Vanaf 1 juni 2011 zal Glashart Media de Britse zenders van BBC TV aanbieden via TV van Glashart Media: Klanten van de IPTV dienst kunnen BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four en BBC HD kijken, en klanten van Glashart Media Kabel BBC One en BBC Two. Bestaande klanten worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd.

Niels Jonkman, eindverantwoordelijk voor de TV diensten bij Glashart Media:

"We zijn erg blij met de uitbreiding van ons pakket met deze BBC-zenders waarvoor onder onze klanten zeer veel belangstelling is. Het is fantastisch om televisiekijkers de mogelijkheid te geven om deze zenders te bekijken via Glasvezel. Natuurlijk in de beste kwaliteit van Nederland."

Ian McDonough, Senior Vice-President en General Manager EMEA bij BBC Worldwide Channels voegt toe dat het de BBC genoegen doet dat nog meer televisiekijkers in Nederland de kans krijgen deze zenders te bekijken via glasvezel. We weten uit marktonderzoek dat de BBC zenders erg populair zijn bij de Nederlandse kijkers. De overeenkomst omvat ook de HD zender, BBC HD, dat een breed scala aan BBC HD-programma’s biedt.

Klanten van Glashart Media IPTV ontvangen al BBC World News en BBC Entertainment, de internationale amusementszender van BBC Worldwide,. Deze zender biedt comedyseries, dramaseries en amusementprogramma's met Nederlandse ondertiteling. Deze zenders blijven in het pakket. Bij Glashart Media Kabel zullen deze zenders worden vervangen door de populaire zenders BBC One en BBC Two.

De BBC-kanalen

BBC One is het meest populaire 'mixed genre'-kanaal van de BBC en biedt een reeks programma's van hoge kwaliteit.

BBC Two brengt op feiten gebaseerde inhoud die van belang is voor de hedendaagse maatschappij samen met vernieuwende comedy en opvallende dramaseries.

BBC Three richt zich op kijkers tussen de 16 en 34 jaar oud met een innovatieve mix van comedy, amusement, muziek, drama en nieuws.

BBC Four is een 'mixed genre'-kanaal en biedt een ambitieus scala aan baanbrekende programma's van hoge kwaliteit, die daarnaast ook nog intellectueel en cultureel verrijkend zijn.

BBC HD toont het beste van alle andere BBC-zenders op het gebied van drama, amusement, sport, optredens en nieuwsprogramma's in adembenemende HD-kwaliteit. Het beste van de BBC nu nóg beter in HD.

Over Glashart Media

Glashart Media is de grootste radio- en televisieaanbieder op glasvezelnetwerken in Nederland. Naast analoge radio en televisie biedt Glashart Media met name innovatieve interactieve radio- en televisiediensten met de hoogste beeldkwaliteit. Glashart Media is onderdeel van Reggefiber, dat ‘fiber to the home’-netwerken (FttH) bouwt, beheert en exploiteert. Reggefiber heeft de ambitie om alle woningen in Nederland te voorzien van een aansluiting op haar glasvezelnetwerk. De diensten van Glashart Media zijn beschikbaar via de volgende serviceproviders; XmS, Lijbrandt, Edutel, KickXL, Solcon, ConceptsICT en Tweak.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.