Kennisbank

Nieuws

Fox Sports wordt ESPN

Frank
1 december 2020

Fox Sports heeft in Nederland de uitzendrechten van verschillende voetbal competities waaronder de Eredivisie voor mannen en vrouwen, De Europa League en de KNVB beker. Tevens zenden zij veel Amerikaanse sporten uit waaronder de MLS en de NFL.

Aan dit aanbod zal voor de kijker in Nederland voorlopig niets veranderen. Ook zullen straks de ESPN zenders beschikbaar zijn bij alle TV-aanbieders waar Fox Sports nu uitgezonden wordt, zo ook het, veelal via het standaard tv-pakket te bekijken, hoofdkanaal van ESPN. Verder zullen ook de bekende presentatoren, verslaggevers en analisten gewoon te zien blijven. Echter zal de naam en de gehele "look en feel" van de tv-kanalen en de apps anders worden.

In 2019 al nam The Walt Disney Company het meerderheids aandeel in EMM (Eredivisie Media & Marketing)over. Met de naamswijziging van Fox Sports naar ESPN per 1 januari 2021 is het nu tijd voor stap 2 in deze overname.

Van Eredivisie Live naar ESPN

Het avontuur van EMM begon in 2008 met live wedstrijden via Eredivisie Live. Nadat in 2013 Eredivisie Live werd omgeturnd naar Fox Sports met een veel completer aanbod, is er nu weer een volgende fase voor het bedrijf.

ESPN is reeds 40 jaar bekend om de live verslagen van sport evenementen en wordt in ruim 60 landen uitgezonden. Daarnaast heeft ESPN een aantal grote documentaires gemaakt, die onder andere ook via Netflix uitgezonden worden, zoals "The Last Dance" over Michael Jordan en het basketbalteam The Bulls uit Chicago.,

De stap naar ESPN is dus wel een grote die veel mogelijkheden kan bieden.

Wij zijn benieuwd naar eventuele nieuwe mogelijkheden voor de Nederlandse consument in de (nabije) toekomst.

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.