Kennisbank

Nieuws

Etten-Leur toch aan de glasvezel?

Frank
22 juni 2020

Nadat E-Fiber in maart afhaakte als netwerkleverancier die een glasvezel netwerk aan wilde leggen in Etten-Leur pakt KPN nu de handschoen op.

E-Fiber had het plan om de gehele gemeente Etten-Leur van glasvezel te voorzien. Om dit te kunnen financieren en bereiken hadden zij een aanmeldingspercentage van 30% nodig. Bewoners van Etten-Leur gaven hier echter geen gehoor aan, slechts 3% zag internet via een E-Fiber glasvezel netwerk wel zitten.

Het grote verschil met E-Fiber is dat KPN alleen de kernen aanlegt. Daarbij heeft KPN al een grote klantenbase die ze hiermee hopen binnenboord te houden. Aangezien ook "Ziggo":https://www.awin1.com/awclick.php?gid=328780&mid=8275&awinaffid=326663&linkid=2091751&clickref=%22%3EVoordeelpakket%203P?pc=4876ZE&hn=219&tv=&extr=[[https%3A%2F%2Fwww.checkinternet.nl%2Fvergelijking haar netwerk een grote upgrade geeft waarbij snelheden tot 1Gbps haalbaar zijn, voelen ze druk uit de kabel hoek waardoor het DSL-netwerk niet meer zal voldoen.

De buitengebiedbewoners blijven hierdoor dus jammergenoeg wederom verstoken van snel internet over glasvezel. Hopelijk gaat KPN haar kopernetwerk hier dan iig wel upgraden zodat ook hier behoorlijke snelheden te behalen vallen.

Nog dit jaar wil KPN beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Etten-Leur.

Houdt onze "postcodecheck":https://www.glasvezel-vergelijken.nl/vergelijkeiing goed in de gaten.

Woon je in het buitengebied van Etten-Leur kijk dan "hier":https://www.checkinternet.nl/vergelijking voor de beschikbare snelheid en internetpakketten op jouw adres.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.