Kennisbank

Nieuws

Disney breidt streamingdienst Disney+ uit

Frank
11 december 2020

Al een tijd voor de Corona pandemie was er een transitie gaande bij Disney. In 2019 waren er steeds meer grote films die een bioscooprelease oversloegen en direct getoond werden op een streamingplatform.

Het idee van Disney was om in 2020 de productie van haar Streamingdienst Disney+ goed op gang te brengen. De Corona pandemie gooide hierbij behoorlijk roet in het eten; De bioscopen, en ook Hollywood grotendeels, gingen dicht met als gevolg dat veel films werden uitgesteld. De verschillende streamingplatforms gingen hierdoor juist als een speer.

Focus op streaming. De gevolgen?..

Afgelopen oktober maakte Disney hierop bekend dat zij een grote reaorganisatei gaan doorvoeren waarbij de focus echt verlegd gaat worden naar streaming.

Verschillende afdelingen worden hierbij samengevoegd. Hoewel deze stap er sowieso aan zat te komen heeft Corona dit proces nu wel bespoedigd.

Dat dit gevolgen kan hebben voor de gehele bioscoop- en filmindustrie mag duidelijk zijn. Disney is uiteraard een zeer grote naam en toonaangevend binnen de filmindustrie. Voorlopen op een trend deden ze echter normaal gesproken niet.

Ondanks dat het bedrijf 100-en miljoenen heeft verdiend met oa haar Marvel, Frozen en Star Wars producties verschuift nu de focus van "film maken voor de bioscoop" naar " goede film maken". Hoe deze film daarna verder de markt op gebracht gaat worden gaat bepaald worden door een aparte afdeling.

Dit zal dus niet meer automatisch eerst de bioscoop zijn maar kan ook direct een streamingplatform als Disney+ of Hulu zijn.

Disney geeft nu wel aan dat voorlopig d ebelangrijke films nog in premiere zullen gaan in de bioscoop. De toekomst zal uit gaan wijzen wat dit daarna voor de bioscopen en ons avondje uit zal beteken..

Uitbreiding Marvel- en Star Wars-series

Om het streamingplatform Disney+ interessant te houden heeft Disney de komende jaren onder andere een uitbreiding in gedachten van haar Marvel- en Star Wars- series.

Afbeelding Disney: Marvel Heroes
Afbeelding Disney: Marvel Heroes

Zo zijn er twee spin-offs aangekondigd van The Mandalorian. Daarnaast komt er een serie over Obi-Wan Kenobi, uiteraard een "must see" deze serie over de iconische jedimaster.

In totaal zouden van beide series 10 verschillende nieuwe series gemaakt worden. Daarnaast heeft Disney aangekondigd dat ze minimaal 100 nieuwe titels per jaar willen toevoegen aan Disney+.

Prijs omhoog

Met dat Disney dus meer gas gaat geven op Disney+, komt er binnenkort (onvermijdelijk ?) ook een verhoging van het abonnement van €2,-/mnd.

Producties als bovenstaande, tezamen met de nieuwe Star Wars film "Rogue Squadron" en een nieuwe, en de laatste van Harrison Ford, Indiana Jones film moeten dit kunnen verantwoorden en de dienst over een aantal jaar winstgevend maken.

Warner Bros

Volgende klap voor de bioscoopsector is de mededeling van Warner Bros dat het komende jaar alle nieuwe films tegelijk op het witte doek als op online platform HBO Max zal uitbrengen.

Of dit uiteindelijk, goed is voor Warner Bros, en een gevaar zal zijn, voor bioscopen moet nog blijken. Doordat de online streaming markt momenteel behoorlijk uitgebreid/ versnipperd is, zullen niet alle consumenten alle platformen in huis nemen en dus alle films kunnen zien. Gezien de resultaten van de film Mulan van Disney kan dit voor de producenten ook nog wel eens negatief uitpakken. Daarnaast hoort een avondje (bioscoop)film er de komende jaren voor de meeste consumenten misschien nog wel gewoon bij..

Bronnen: NY Times en NOS

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.