Kennisbank

Nieuws

DELTA Fiber neemt Rekam-netwerk over

Frank
2 februari 2021

Delta Fiber Nederland neemt het netwerk van Rekam in de regio Midden-Nederland over. Dit netwerk bevat zowel glasvezel als kabel (coax) aansluitingen met in totaal meer dan 50.000 adressen.

Er zal voor de huidige klanten van Rekam geen verandering komen. Delta Fiber leverde met Caiway en Delta al producten over het netwerk van Rekam en ook eventuele andere providercontracten met het Rekam-netwerk zullen blijven bestaan.

Op naar 1.000.000 glasvezel aansluitingen

Met de overname van het Rekam netwerk kan er een versnelling plaatsvinden van de aanleg van glasvezel in de regio. Extra goed nieuws voor oa Gouda.

Momenteel heeft Delta Fiber Nederland zo'n 800.000 aansluitingen op haar netwerk. Het doel van het bedrijf is om eind 2021 1.000.000 aansluitingen te hebben in Nederland. Delta Fiber richt zich daarbij op de consumenten als de zakelijke markt. De overname van het Rekam netwerk past hierdoor ook perfect binnen deze ambitie.

Planning glasvezel aanleg

In de wijken Bloemendaal, Goverwelle en Plaswijck in Gouda was reeds glasvezel aangelegd door Rekam. Het is nu de bedoeling dat Delta Fiber het glasvezelnetwerk verder uit gaat rollen in Gouda en omstreken. De planning hiervoor zal in de komende maanden duidelijk worden.

Rekam had tevens een project lopen samen met GlasDraad. Dit project zal door Rekam GlasDraad verder uitgerold worden. Voorlopig zal Delta Fiber dit project dus nog niet overnemen.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.