Kennisbank

Nieuws

AMS-IX, CERN en SURFnet realiseren ’s werelds langste 100Gbps internetverbinding

Frank
26 september 2011
De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), CERN en SURFnet zijn er in geslaagd om internetverkeer met een snelheid van 100Gbps uit te wisselen tussen Amsterdam en Genève. Met een afstand van 1.650 kilometer is dit de langste afstand ooit waarover 100Gbps is verzonden.

De testfase werd in juli 2011 opgestart door SURFnet (het Nederlands computernetwerk voor hoger onderwijs) en CERN (de Europese organisatie voor nucleair onderzoek). In de afgelopen weken zijn het AMS-IX 100GE-platform en comhttp://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/AMS-IX/c/merciële Ethernet-apparatuur voor de Interconnectie van IP-netwerken gekoppeld. Hiermee is de 100Gbps ultra-langeafstandsverbinding tussen Amsterdam en Genève comhttp://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/AMS-IX/c/mercieel succesvol getest. SURFnet heeft de 100Gbps-verbinding over 1.650 kilometer weten te realiseren met gebruik van 100GE Brocade-apparatuur en ondersteuning van netwerkspecialisten van AMS-IX en CERN. “Wij wilden met deze test de interoperabiliteit van 100GE-technologieën van verschillende leveranciers en de betrouwbaarheid van transmissie over lange afstand aantonen”, zegt Edoardo Martelli, CERN’s Internet-expert. “De test verliep erg positief. Tijdens de testperiode zijn we er in geslaagd om op meerdere dagen meerdere uren achtereen een constante stream van 100Gbps te versturen, zonder enig verlies van data of snelheid. De test wordt in de komende dagen voortgezet.”

SURFnet heeft aan de test bijgedragen met de ondersteuning van technologiepartner Ciena, verduidelijkt Gerben van Malenstein, Technical Product Manager NetherLlght bij SURFnet. “We zijn verheugd dat al deze partijen aan de test hebben bijgedragen. Dit is een typisch voorbeeld van de internationale samenwerking op het vlak van onderzoek en innovatie dat wij willen faciliteren. Deze test bewijst dat SURFnet voorbereid is op internationale 100GE-interconnectiviteit. Daarnaast is hiermee gedemonstreerd dat bandbreedte geen technologische barrière vormt voor de verdere uitbreiding van NetherLight, SURFnet’s GLIF Open Lightpath Exchange (GOLE)”.
vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.