Kennisbank

Nieuws

Aanleg glasvezel vlakt af

Frank
26 juni 2017

De groei van de verschillende glasvezelnetwerken is het afgelopen jaar verder afgenomen.

Uit onderzoek en de prognose van Telecompaper valt op te maken dat er ook de komende jaren geen sterke groei meer te verwachten valt.

KPN / Reggefiber en CIF

Oorzaak van deze afname wordt gezocht in het feit dat de grootste aanlegger van glasvezelnetwerken KPN/Reggefiber de focus heeft verlegd naar de verbetering van het eigen oude DSL-netwerk. Hetgeen ook ons vermoeden is. Daarnaast legt CIF, de andere grote aanlegger van glasvezelnetwerken, vooral glasvezel aan in buitengebieden, waardoor de toename in aantal huishoudens lager is. CIF doet deze aanleg daarbij ook nog in (kleine) fases, waardoor grotere aantallen op korte termijn niet behaald zullen worden.

Waar het aantal aansluitingen het vorige jar steeg tot zo'n 2,7 miljoen wordt om bovenstaande redenene verwacht dat er in 2021 slechts 400.000 extra glasvezelaansluitingen gerealiseerd zijn. een totaal van nog geen 3,1 miljoen huisaansluitingen dus.

Ter indicatie: Dit aantal huisaansluitingen werd alleen in 2014 al gerealiseerd.

Glasvezel hoop

De hoop is nu gericht op kleinere partijen als E-Fiber, Kabelnoord, Rendo en Rekam om meer woningen te voorzien van snelle glasvezel internet verbindingen.

Providers die veelal leveren over deze netwerken zijn oa Caiway en Fiber.

Daarnaast zullen nieuwbouwwoningen wel veelal direct voorzien worden van een glasvezelverbinding, al dan niet in combinatie met een kabelaansluiting van bv Ziggo.

Lichtpuntje

Klein lichtpuntje is dat de technologie op het gebied van internet en snelheid leveren over DSL en Kabel niet stil staat. Hierdoor zijn nu ook over de laatste bv al snelheden van 500 Mbps leverbaar.

Misschien bij jou ook al..

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.