Kennisbank

Nieuws

Aanleg glasvezel in Tiel gestart

Frank
13 november 2020

Op 7 september is de aanleg van het glasvezelnetwerk in de bebouwde kom van Tiel symbolisch gestart met de onthulling van een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.

Toekomstbestendig internet

De bedoeling is dat alle 17.000 huishoudens en bedrijven in de stad Tiel de beschikkig hebben over een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN.

Met deze aansluiting wil de stad Tiel klaar zijn voor de toekomst aangezien steeds meer handelingen online worden gedaan en er steeds meer data verbruikt wordt. denk aan filmpjes kijken en muziek luisteren maar vergeet ook voor het steeds groter worden aantal "slimme apparaten" die samen hetInternet of Thingsvormen.

Werkzaamheden

De aanleg van de glasvezelkabels betekent dat KPN in alle straten zal moeten graven. Dit zal wijk voor wijk en straat voor strat gebeuren. Vooraf aan de werkzaamheden zullen de bewoners geinformeerd worden over de te komen werkzaamheden en de tijdelijke gevolgen ervan.

In de meeste gevallen worden in een gemeente eerst de kernen voorzien van glasvezel. In de gemeente Tiel, Regio Rivierenland, is echter al begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied onder de naam "De Digitale Stad".

Met dit ism KPN ontwikkelde samenwerkingsverband krijgen ook de buitengebieden een gratis glasvezelaansluiting, dus zonder de hiervoor meestal gerekende extra kosten á €1000,- tot €2000,- eenmalig.

Planning aanleg glasvezelnetwerk Digitale Stad - Project Rivierenland
Planning aanleg glasvezelnetwerk Digitale Stad - Project Rivierenland

Gaandeweg het glasvezelproject in Tiel vordert zullen er meer adressen beschikbaar komen waar glasvezel vergelijkbaar en bestelbaar is. Doe hieronder de postcodecheck en kijk of het bij jou al mogelijk is!

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.