Kennisbank

Nieuws

3,5 miljoen glasvezel huisaansluitingen

Frank
13 november 2020

Met de groei van het aantal woningen van 30.000 tot 50.000 per maand, de afgelopen maanden, is de teller van aangesloten woningen op het glasvezelnetwerk sinds oktober uitgekomen boven de 3.500.000 heeft TelecomPaper berekend.

Netbeheerders

Sinds dit jaar heeft KPNNetwerkNL de focus weer meer op de aanleg van glasvezel in plaats van verbeteringen aan haar DSL-netwerk. Mede hierdoor en door het opvoeren van de aanlegsnelheid van Delta Fiber worden de afgelopen 6 maanden weer duidelijk meer woningen aangesloten.

Naast bovenstaande grote aanlegpartijen zijn naast lokale partijen ook E-Fiber en T-Mobile meer vaart aan het zetten. Zo heeft E-Fiber reeds 100.000 aansluitingen en is T-Mobile na Den Haag gestart met de aanleg van een netwerk in Eindhoven.

Glasvezel door heel Nederland

Door heel Nederland wordt glasvezel aangelegd toch zijn er een aantal provincies waar er reeds meer gedaan is aan de aansluiting van woningen op het netwerk van de toekomst.

waar Reggefiber ooit vooral begon met de aanleg in Brabant en Overijssel (Reggefibers eigen achtertuin) is het nu verrassend Flevoland die met een penetratie van 97% aan kop gaat.

Op de laatste plaats staat nu Zeeland. In deze provincie is Delta (Fiber) nu echter hard bezig om haar coax-netwerk te upgraden naar glasvezel.

Verder is het opvallend dat Groningen, waar oa Google groots gevestigd is, en de randstad waar duidelijk mde meeste mensen wonen en werken achterblijven met de aanleg van het glasvezel netwerk.

Is hier met de start van de aanleg in Den Haag door T-Mobile een kentering in de maak?

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.