Kennisbank

Nieuws

10 Gbps gehaald op het Ziggo netwerk

Frank
19 april 2021

Waar KPN een tijd geleden een snelheid haalde van 9 Gbps, wilde Ziggo daar kennelijk nog een stapje boven op doen. Het bedrijf geeft aan met haar 3.1 Docsis-techniek snelheden van 10 gbps gehaald te hebben.

Test opstelling

Deze snelheid werd gehaald tijdens een test op de VodafoneZiggo TEC Campus Amsterdam. Op deze campus worden de monteurs van Ziggo getraind. Hiervoor ligt er een soortgelijk netwerk als dat Ziggo door het hele land heeft liggen. Aangezien normale modems de snelheid van 10Gbps niet kunnen leveren is gebruik gemaakt van 6 aan elkaar gekoppelde modems.

GigaNet

Gezien de steeds groter wordende behoefte aan data is Ziggo reeds bezig met een upgrade van haar netwerk. Deze geupgrade versie noemen zij GigaNet. 1Gbps is dan ook de snelheid die ze nu al kunnen leveren aan klanten over dit netwerk. Er wordt hard gewerkt aan de uitrol van dit netwerk, waarbij de verwachting is dat in de loop van volgend jaar alle 7,3 miljoen huishoudens de beschikking zullen hebben over Ziggo Gigabit internet snelheden.

DOE DE POSTCODE CHECK -> VERGELIJK -> KIES -> GENIET!

Het Ziggo netwerk is een zogezegd hybride netwerk. Het grootste gedeelte, zeg 97%, is voorzien van glasvezelkabels. alleen het laatste stukje van de wijkkast tot de aansluiting in huis is voorzien van coaxkabel.

Graafwerkzaamheden

Waar het bij het leggen van een glasvezelnetwerk, of het vervangen van het DSL-netwerk voor glasvezel, nodig is om graafwerkzaamheden te verrichten en dus straten en stoepen open te leggen. Is dit bij de upgrade van Ziggo niet niet nodig. Ook als het bedrijf de snelheden van 10Gbps aan klanten wil gaan leveren zal dit niet nodig zijn.

Momenteel zijn er weinig consumenten apparaten die een snelheid van 10 Gbps aan kunnen maar voor de toekomst is het uiteraard nodig.

Een stap die Tweak al een tijdje geleden heeft gemaakt. Zij leveren reeds aan een select groepje mensen deze extreem hoge snelheid.

Check hier alle pakketten van Ziggo.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.