Kennisbank

Blog Artikelen

Zelf je WIFI verbeteren, snel en betrouwbaar internet

Wist je dat wij gemiddeld per huishoudens vijf apparaten aan hebben gesloten op wifi? Geen wonder dat we goede wifi tegenwoordig erg belangrijk vinden! Zo hebben een aantal providers een wifi check/power promisse of andere belofte om je te helpen met het verbeteren van je wifi verbinding.

Je kunt ook altijd het eerst zelf proberen met deze eerste tips:

VOORDELEN VAN HET VERBETEREN VAN JE NETWERK!

Het is handig als je overal in huis snel en betrouwbaar internet hebt, niet alleen met kabels maar ook met wifi. Handig, want steeds meer apparaten werken alleen via wifi. De telefoon bijvoorbeeld, maar ook smart home apparaten zoals bijvoorbeeld Philips Hue-verlichting of een slimme thermostaat. Heel handig natuurlijk omdat je veelal via apps op je mobiel telefoon op afstand de apparaten kan aansturen en/of instellen.

Deze apparaten hebben wel betrouwbaar, stabiel en snel internet c.q. wifi nodig om optimaal te presteren. Goed internet gaat niet alleen om het netwerk thuis maar ook om de kabels ernaartoe, alsmede de verbeteringen in pakketten van providers. (check hier de vergelijker als je daar eerst een verbetering in wilt doorvoeren. Mocht je van plan zijn over te stappen is dat handig om dat eerst te doen en vervolgens de vervolgstappen uit te voeren.)

EINDELIJK GLASVEZEL INTERNET, MAAR DE WIFI KAN BETER.

Met een paar verbeteringen haal je alles uit je internetverbinding. Het volgende moet ervoor zorgen dat jouw verbinding stabieler, betrouwbaarder én sneller worden.

1: Speedtest de verbinding.

Wat is de beloofde snelheid van de verbinding door de provider? Haal je deze ook daadwerkelijk? Wij doen altijd een bekabelde speedtest op speedtest.net (dit is naar ons idee een betrouwbare). En daarnaast doen we dan een speedtest met niet bekabelde apparaten via wifi en op verschillende plekken in huis. Wifi levert altijd iets in ten opzichte van bekabeld, houdt daar rekening mee.

2: Aantal apparaten tegelijk.

Hoeveel apparaten heb je aangesloten op de wifi en kabels en hoeveel “werken” er tegelijk? Als dat er meerdere zijn die tegelijk veel vragen van de verbinding dan kan het zijn dat de snelheid over wifi lager uitvalt. Mocht je meer snelheid nodig hebben dan kun je via de postcodecheck hier kijken welke pakketten aan jouw wensen voldoen!

3: Zet de router neer, vrij van obstakels

Muren en verschillende verdiepingen kunnen het wifi signaal belemmeren. Zeker in goed geïsoleerde woningen. De router heeft zo niet de ruimte het wifi-signaal goed te verspreiden. Plaats de router daarom zoveel mogelijk in het midden van je huis, zodat in alle kamers eromheen de verbinding optimaal kan worden opgepikt.

4: Heb je stoorzenders in de buurt?

Andere draadloze verbindingen en apparaten kunnen de wifi verstoren. Denk bijvoorbeeld aan een draadloze deurbel (met radiogolven) apparaten die werken op bluetooth, magnetron etc. Als het kan is het handig om de router verder daarvan af te zetten.

5: Kies het juiste kanaal in de router

Bij het aanleggen van het wifi-netwerk staat de router vaak afgestemd op een standaard kanaal, zoals 1 of 6. Als jij en je buren allemaal op snelweg 1 of 6 rijden dan krijg je minder ruimte en komt er file. Minder snelheid in de verbinding is het gevolg. Wij gebruiken de app wifi analyzer (android) om te zien op welk (draadloze) kanaal je zit. Voor het wijzigen van het kanaal kun je het beste de handleiding van je router raadplegen.

6: Plaats een extra router of wifi-repeater

Werkt je wifi dan nog niet optimaal of is het verplaatsen van de router te lastig? Dan kan je ook een extra router of acces-point aanschaffen en ophangen. Houdt hier wel rekening mee dat dan ook kabels getrokken moeten worden. Wij gebruiken doorgaans Ubiquity als extra accespoint en hier zijn wij heel tevreden over. Maar wij zijn dan ook internetfanaten en werken zelfs door tijdens de buikspieroefeningen ;) Wij zijn zelf niet heel gek op repeaters omdat dit bij ons minder goed voor de kracht, dan wel voor het bereik, werkte.

WIJ VAN GLASVEZEL-VERGELIJKEN RADEN AAN: GLASVEZEL!

Alles begint bij de basis. Als je niet de sneltrein naar binnen laat komen kan je deze op het volgende perron ook niet verwachten. Glasvezel wordt altijd aangekondigd als “de toekomst”. Wij hoeven na al deze jaren denk ik niet meer te vertellen dat de toekomst nu is en dat glasvezel er al voor heel veel huishoudens is. Wel glasvezel tot in huis en nog geen abonnement? Tegenwoordig zijn de pakketprijzen nagenoeg gelijk aan de andere netwerken dus daar hoef je het niet meer voor te laten. Doe vandaag nog de postcodecheck en stap over.

WAT IS EEN THUISNETWERK.

De verschillende providers noemen jouw internetsituatie thuis (de router, wifi, en kabels) het “thuisnetwerk”. Deze router, kabels en wifi gebruik je met je telefoon, tv, laptops, computers en tablets om te kunnen “internetten”. Mocht je iets willen veranderen aan dit netwerk dan moet je bij de router zijn. Deze kun je doorgaans vinden bij de kabels die binnen komen in je woning. Soms in bijvoorbeeld de meterkast en soms aan de voorzijde van de woning.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.