Kennisbank

Blog Artikelen

Prijs- en Pakketwijzigingen Providers 2021

Ieder jaar weer voeren de providers een aantal wijzigingen door in hun aanbod. De ene keer zijn dat veranderingen in de snelheid, de andere keer in het TV-aanbod en soms (meestal in januari of juli) wijzigingen in de prijzen van de pakketten. In onderstaand blog proberen wij deze wijzigingen kort per provider weer te geven.

Waarom voeren Providers (prijs) veranderingen door?

Providers en hun toeleveranciers van diensten zijn continu bezig om de kwaliteit en hun aanbod aan diensten te verbeteren. De techniek staat immers niet stil. Hadden we (heel) vroeger alleen een analoog tv aanbod, zijn er tegenwoordig 8K Tv's en worden er zenders uitgezonden in de 4K kwaliteit, em waar we vroeger inbelden voor een internetverbinding worden er nu op glasvezel en kabel snelheden aangeboden van 1Gbps..

Uiteraard hebben dit soort ontwikkelingen invloed op het aanbod van de providers en werkt dit aanpassingen in de hand.

Daarnaast hebben providers contracten met hun leveranciers, denk aan tv zenders. Providers checken regelmatig of hun klanten gebruik maken van bepaalde diensten en of deze wel/niet nodig of kostentechnisch slim voor hun en de consument zijn.

Al dit soort aanpassingen kunnen ook leiden tot prijswijzigingen bij de providers. Daarnaast zijn onze eisen als consument ook steeds hoger geworden. We maken veel meer, en meer tegelijkertijd, gebruik van internet en vragen hierbij ook nog eens om meer snelheid. Hierdoor moeten er ook aanpassingen en extra onderhoud gedaan worden aan de verschillende netwerken. Sommige van deze kosten worden daarna weer verrekend in de prijs richting de consument.

Dit soort "prijsverhogingsmomenten"zijn voor de consument altijd een slim moment om te kijken of de diensten die zij afnemen bij hun provider nog wel voldoen aan hun eigen wensen. Is hun huidige pakket nog we het beste pakket voor hun. Zo niet, ben je op zo'n moment sowieso contract vrij. Dussss. een mooi moment om over te stappen.

Wijzigingen Budget Thuis Alles-In-1

Prijswijzigingen Budget Thuis

Waar veel providers bij ene prijswijziging de prijs omhoog gooien zien wij dit jaar bij Budget Thuis het tegenovergestelde.

Waar je voor de optie vast bellen , waarmee je dus de beschikking krijgt over een vaste telefoonlijn en nummer, een €1,- extra moest betalen is dat nu gratis.

De Alles-in-1 pakketten en de Internet+Bellen pakketten worden hierbij dus gelijk €1,- goedkoper.

Naast deze prijswijziging zijn op DSL de prijzen van de internetpakketten ook veranderd. In de oude situatie waren de pakketprijzen van internet 20 ,50 en 100Mbps gelijk aan elkaar. Deze prijzen zijn nu echter verschillend, waarbij de lagere snelheden €1,- á €1,50 per maand goedkoper zijn geworden.

Snelheidswijzigingen Budget Thuis

Op de galsvezelmarkt is qua snelheden van bij Budget Thuis niks veranderd maar bij de internet-pakketten die geleverd worden over het DSL netwerk van KPNnetwerkNL zijn de uploadsnelheden aangepast. Waar je eerder een upload had van 2 of 5 Mbps bij een 20Mbps of 50Mbps pakket is dit nu opgetrokken naar 8Mbps upload.

Wijzigingen KPN

KPN had aangekondigd haar prijzen per 1 juli 2021 te wijzigen. Hierbij zouden de meeste pakketten met gemiddeld €1,50/mnd omhoog gaan. Deze prijswijziging hebben wij, nu half juli 2021, echter nog niet doorgevoerd gezien.

Daarnaast zouden de 100Mbps (of 1Gbps) pakketten in prijs verlaagd worden met maar liefst €7,50/mnd. Iets dat daadwerkelijk ook gebeurd is. Zo kost het Internet 1000Mbps pakket nu geen €65,-/mnd maar €57,50/mnd.

Snelheidswijzigingen KPN

KPN heeft de laatste jaren hard gewerkt om haar glasvezel netwerk te upgraden en geheel geschikt te maken voor de levering van 1000Mbps internet. Gevolg hiervan nu is dat ze de pakketten met internetsnelheid 500Mbps nu uit hun assortiment hebben geschrapt. De 50, 100, 200 en 100Mbps pakketten blijven wel gewoon leverbaar, zowel als single internet als met telefonie en/of tv diensten.

Toegevoegde diensten KPN

Via KPN kon je naast TV-diensten ook al een spotify abonnement afnemen. Om in te spelen op de steeds groter wordende behoefte aan online gaming heeft KPN tegenwoordig ook de mogelijkheid om een XboxGame Pass Ultimate maandabonnement af te sluiten voor de Xbox. Met deze pas kun je via het internet 100 games spelen op je Xbox.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.