Kennisbank

Blog Artikelen

Overal, altijd online. De belofte van de providers

De WIFI verbeteren in huis, op zolder, de werkkamer of slaapkamer(s) samen met KPN, Ziggo, T-mobile of Telfort.

Tegenwoordig hoor je veel mensen dat het bereik niet goed is op de eerste en tweede verdieping in huis. Vooral bij nieuwbouw hebben mensen hier last van door de manier van bouwen. De muren en verdiepingen zijn te dik en hier komt het WIFI signaal niet goed door. Ook elektronische apparaten en isolatiemateriaal kunnen invloed hebben op de sterkte van de WIFI.

De eerste stap is het zelf verbeteren van je WIFI, hier hebben wij al een blog over geschreven en is hier te vinden. Wat je daarnaast nog kunt doen is de router uitzetten, 10 seconden wachten en weer aanzetten. De router start dan weer op en soms werkt dit al. Check nog even of de WIFI aanstaat op het apparaat (met het icoontje) en je kunt nog checken of er een storing is in het netwerk van KPN op deze pagina

Voor providers is het ook een bekend probleem dat de WIFI hapert. Nu hebben de grootsten een oplossing gevonden die we kort hieronder zullen bespreken. Mocht je één van deze providers hebben zal er ook een link in de tekst staan om je op de juiste pagina bij de provider af te zetten.

Wifi verbeteren met KPN

KPN heeft een aantal blogs zodat je kunt lezen hoe je zelf de eerste hulp kunt uitvoeren voor het verbeteren van je WIFI> Ook ons blog kan je hiermee helpen.

Als je de situatie hebt geanalyseerd en de oplossing ligt toch ergens bij KPN? Dan kun je naar deze pagina Dit is de servicetool van KPN en zal je in stappen naar een verbetering van je WIFI helpen. Eerst is er een controlepunt om er wel zeker van te zijn dat je bent wie je zegt dat je bent. Vervolgens wordt er contact gemaakt met jouw experiabox en wordt deze herstart. Bij ons ging het heel snel, echter KPN zegt dat je rekening moet houden met vijf minuten geen internet. Wij kregen de melding dat de experia box succesvol was opgestart en dat de instellingen waren gewijzigd. Het WIFI kanaal 3 is gewijzigd naar het optimale WIFI kanaal 9 in de experia box. Nu is Frank alleen wat geïrriteerd aangezien wij thuis een heel apart WIFI netwerk aan hebben staan en deze handeling van mij de WIFI van de experia box weer heeft aangezet. SORRY even niet bij nagedacht. ;)

Vervolgens kun je aangeven bij KPN of het probleem is opgelost.

WIFI verbeteren met Telfort

Ook Telfort heeft een stappenplan voor als de WIFI er mee is opgehouden of verbeterd dient te worden. De stappen bij Telfort zijn het kijken of er een storing is, je modem goed is aangesloten en of deze goed is ingesteld. Eerst maar even kijken of er eens storing is bij ons in de buurt. Geen storing, goed nieuws.

Dan kom je bij de speedtest om te meten hoe snel je WIFI op jouw apparaat is. Neem wel even de volgende stappen in acht voor een zuivere test:

- Sluit andere programma’s die eventueel lopen op je apparaat

- Ga naar de plek waar je de snelheid van de WIFI wilt testen (met het apparaat)

- Houd de pagina van Telfort en de pagina (waar je heen wordt gestuurd) van KPN open! Anders kunnen ze daarna niet meten of de snelheid beter wordt.

Ik heb nog een speedtest kunnen doen. Aangezien ik het interessant vind heb ik even een speedtest bekabeld en via WIFI gedaan. Door het netwerk dat wij hebben aangelegd komen de resultaten verwaarloosbaar dicht bij elkaar.

Er worden vervolgens vragen gesteld zodat ze jouw situatie goed in kaart kunnen brengen waar ook verschillende tips worden gegeven. Als laatste volgt de tip om je modem te herstarten en eventueel een ander kanaal op te zoeken. Dit is niet zoals bij KPN dat ze dit op afstand automatisch voor je regelen.

Telfort is per 1 mei 2019 niet meer als merk bestelbaar. De mensen die al Telfort hadden als provider kunnen wel hun abonnement doorzetten. Ook de service gaat gewoon verder onder de bekende naam.

Dus als je Telfort als abonnement hebt, dan kan je hier de link vinden

WIFI verbeteren met Ziggo POWER PROMISE!

Ziggo is geen 100% glasvezel maar we willen deze toch graag meenemen. Ook Ziggo start met het analyseren of er geen storingen op jouw adres zijn die de WIFI kunnen verstoren.

Zijn deze er niet dan neemt Ziggo je mee om te kijken of de wifi-modem goed werkt. Dit doe je door de lampjes te controleren. Aangezien Ziggo niet één enkel type modem in gebruik heeft staan hier de plaatjes om de juiste modem te kunnen onderzoeken. Je krijgt per modem precies te zien hoe deze werkend er uit moet zien. Als deze lampjes niet goed aan staan dan wordt er uitgelegd hoe je het modem goed kan aansluiten. Vervolgens worden er tips meegegeven om je modem op de juiste plek in huis neer te zetten.

De vervolgstap als deze niet heeft gewerkt is het resetten van je modem. Ook hier moet je het juiste modem erbij zoeken en word je verteld hoe je dit kan doen. Als het nu nog niet is opgelost vraagt Ziggo je even te bellen aangezien ze het dan voor je gaan oplossen telefonisch. Naar de pagina van de power promise

WIFI verbeteren met T-mobile

Ook T-mobile heeft oplossingen voor zijn klanten. T-mobile begint met een vrij kort maar overzichtelijk filmpje. Daarna volgen een aantal tips die bij de andere providers en ons blog ook worden genoemd. Haal de stroom van je modem, beste plek en afstelling van het modem, pas het kanaal aan, test de snelheid of het is opgelost. Er zit al automatisch een WIFI versterker in het pakket van T-mobile, deze kun je opnieuw instellen. Hier zit ook een film bij ter uitleg hoe je de versterker het beste kunt aansluiten.

Mocht het allemaal niet werken dan kun je T-mobile bellen voor hulp op afstand. Mocht je er samen niet uitkomen beloven ze een monteur te sturen met als laatste redmiddel een gratis WIFI-versterker.

Check hier de tips van T-mobile

WIFI verbeteren met een versterker

Zoals ik meldde in het stuk van KPN hebben wij een apart WIFI netwerk aangelegd zodat we een goed draadloos en bedraad signaal overal in huis en op kantoor konden krijgen.

Er zijn meerdere mogelijkheden:

Powerline adapters

Wifi repeaters

Multiroom Wifi

Powerline adapter

Powerline adapters, ook wel homeplugs genoemd, zijn twee of meerdere apparaten die via het stroomnetwerk het WIFI signaal verzenden. De eerste wordt via een kabel aan het modem gekoppeld en vervolgens in een stopcontact gedrukt. Het andere apparaat komt ook in een stopcontact in de kamer, ruimte of tuin waar je graag het signaal wilt verbeteren. Deze twee maken contact en versturen het signaal over het stroomnetwerk. Let even op of er WIFI in de adapter zit of dat deze bedraad het signaal door geeft. Mocht het bedraad zijn en je wilt toch graag het WIFI signaal dan kun je er ook nog een wifi accespoint aan hangen.

Adapters zijn hier te krijgen (deze kun je ook met WIFI signaal krijgen) maar mocht je graag een aparte accespoint willen dan zijn de WIFI accespoints hier te bestellen

Let op: de adapters werken het beste als ze op dezelfde groep worden aangesloten.

WIFI-versterkers

De Wifi repeater zorgt ervoor dat het Wifi signaal ‘herhaald’ wordt. De repeater vangt het signaal op van het modem, versterkt het en zend het zelf weer uit waardoor het bereik wordt vergroot. Je dient de repeater aan te sluiten en verbinding te maken met de WIFI, daarna loopt het vanzelf. Het is niet altijd zo dat dit goed werkt, en halveert het ongeveer de snelheid van de router. Als het wel werkt heb je een makkelijke en goedkope oplossing om je bereik te vergroten. Deze zijn hier te verkrijgen

Netwerk met accespoints bedraad, Mesh of multiroom.

Wil je graag in het hele huis, elke kamer, op kantoor of in de tuin even sterke WIFI als naast het modem?

Dan raden we je aan om een bedraad netwerk aan te leggen zodat je de beste resultaten krijgt. Dit bestaat uit het aanleggen van de kabels naar elke ruimte, deze kabels aansluiten op je modem met een switch (verdeelkast) en dan de accespoints aan de kabels aansluiten. Dit is natuurlijk niet de goedkoopste oplossing en wellicht wel de meest bewerkelijke.

Een andere oplossing is de Mesh of multiroom oplossing. Hier zijn de accespoints niet verbonden met de router dmv kabels maar praten ze met elkaar en switchen ze onderling om het beste signaal te geven daar waar dat nodig is. In elke kamer hang je dan een accespoint op en daarna zullen ze met elkaar praten en zorgen ze zelf voor het beste signaal.

Accespoints zijn hier te verkrijgen

Netwerkswitches hier

We hebben nu toch veel oplossingen aangedragen om je huis, zolder, kamer of ergens anders in huis het beste signaal te kunnen krijgen. Mocht je nu door de bomen het bos niet meer zien dan staan we je graag te woord, en komen we samen tot de beste oplossing.

vergelijk bij ons deze Glasvezel- | DSL- | Kabel- providers
Budget
Caiway
Canal Digitaal
Delta
KPN
Online.nl
Oxxio
Solcon
T-Mobile
Tele2
Tweak
Vodafone Mobiel
XS4ALL
Youfone
Ziggo
Kiyoh
Bezoekers waarderen onze website gemiddeld met 9,3 sterren!

Even geduld ajb.

  • CHECK
  • BESPAAR
  • ENJOY

Wij lopen nu de verschillende netwerken voor je langs. Dit kan tot 15 seconden duren.

Wij maken gebruik van cookies zodat de website goed werkt.